riz logo

Od 1948. godine sa Vama!

RIZ Profesionalna Elektronika

Radio Industrija Zagreb (RIZ) osnovna je 1948. godine kao državno poduzeće koje je u početku proizvodilo radio aparate i odašiljačku opremu. 

Poslije se program širio tako da je pored proizvodnje odašiljača, RIZ do sedamdesetih u Zagrebu imao tvornicu mehaničkih dijelova, vojnu proizvodnju, razvojni institut te maloprodaju i servis televizora, a u Slunju i Đurđevcu dislociranu proizvodnju.

Prvi televizijski prijemnik koji je bio proizveden u RIZ-u bio je napravljen po licenci nizozemske tvrtke Philips, model TV 101 i izbačen je na tržište 1956. Model RIZ TV 101 izgledao je kao Philipsov model Leonardo. Proizvodnja modela TV 101 bila je usklađena s početkom prikazivanja zagrebačkoga televizijskoga programa te je bio izložen na Zagrebačkom velesajmu 1956. Tri godine kasnije 1959. RIZ na tržište izbacuje TV-prijemnik iz vlastitog razvoja.

Kontaktirajte nas

i saznajte više informacijama o našim proizvodima i uslugama!

 

RIZ Profesionalna elektronika (RIZ PE) sljednik je dijela RIZ-a koji se bavio proizvodnjom vojne, policijske i druge namjenske radio opreme poput:

Danas se RIZ profesionalna elektronika bavi proizvodnjom vojnih radio uređaja, pojačala te održavanjem i integracijom radio sustava vojne namjene.

U suradnji s IMPEL GROUP d.o.o. razvili smo i proizvodimo vojni taktički radio uređaj TAKRAD temeljen na Software defined radio (SDR) tehnologiji.

RIZ - PROFESIONALNA ELEKTRONIKA

Kontakt

© 2023 RIZ PE d.o.o. Site by MAGAMA.